Glöm inte barngrinden!

Alla barn är nyfikna av sig och det är faktiskt en mycket bra egenskap. Förutom i trappor... eller vid spisen, eller längs vägen! Världen är fylld av faror för ett litet barn och det är vår sak som vuxna att skydda de små liven. En av de saker man aldrig får lov att fuska med är barngrinden. Det är ett skydd man sätter vid trappor så att barnen inte kan ramla ner. 

Tre tips för montering av barngrind

  1. Se till att du skaffar en barngrind som är säker och hållbar. Den måste tåla att ett barn kastar sig mot den eller börjar klättra på den. Du kan hitta bra barngrindar på bästitest24.se där de jämför olika grindar för trappor och dörröppningar. 
  2. Förborra alltid innan du skruvar och se till att använda dig av rätt dimension av skruvar. Är du osäker kan du alltid rådfråga tillverkaren av barngrinden eller prata med din lokala järnhandel där de brukar ha koll. Om väggen är av betong måste du använda rätt typ av plugg och om det är gipsväggar måste du ha skruvar som expanderar bakom. 
  3. Testa grinden! När du skruvat fast den måste du som vuxen börja dra och slita i den. Om du inte får loss den, eller kan öppna den av misstag så kan inte heller barnet det. var inte rädd för att göra sönder grinden för tål den inte tuffa tag så bör du inte heller använda den som en livförsäkring för ditt barn! 
18 Jun 2021