Vad är egentligen lowkey bilder?

Det finns många begrepp inom fotografi som kanske är lite svåra att förstå om man inte är inom branschen. Low-key fotogarfier är ett sånt uttryck, och då jag fått frågan vad det egentligen innebär så tänkte jag berätta lite kort om vad det är. Vill du veta mer ingående kan jag rekommendera att du kollar in den här sidan där de förklarar lite mer ingående och också ger tips. 

Bra fotografer behärskar många tekniker

Den bild jag använt i denna text är en typisk low-key bild. Det är en mörk bild, som domineras av skuggor och områden som är helt svarta. Endast ett fåtal delar av mannen är synliga och vår hjärna fyller i resten. Det är ett väldigt effektfullt sätt att få ett fotografi att bli mer levande och spännande. Ljuset är väldigt viktigt ändå, för det är ju det som gör att bilden "poppar" så att säga. Lek gärna med kameran och ta bilder i ett mrökt rum, där motivet är belyst. Det är riktigt skoj att testa. 

Vill du ha proffsiga bilder med high-key, eller low-key, så kan du vända till en expert. På catrinesfoto.se kan du få inspiration till att ta egna bilder bättre, och du kan också beställa fotografier om du vill. 

genom att träna kan du själv bli duktig, och med en digitalkamera så finns det inga gränser för hur många bilder du kan ta. Så prova dig fram, det kommer bara att bli bättre och bättre. 

 

29 Sep 2019