Mysigt med hemma spa

Något jag gärna gör när jag är ensam hemma, det är att ha hemma spa för mig själv. Jag går gärna på salong och gör hudvård Malmö eller Vaxning malmö, men ibland gör jag det på egen hand hemma, i mitt badrum. Göra egen hudvård är inte så svårt, finns massor av bra recept på nätet, som man kan göra av saker som finns i köket. Honung, gurka, youghurt och så vidare. Vaxning däremot, där får man köpa hem vax och göra på sig själv. 

Bra tips om du vill göra hemma spa

Om även du vill göra hemmaspa, så se till att stänga av mobilen och datorn, kan vara skönt att inte vara uppkopplad ett tag. Plocka fram rena, mjuka handdukar och tänd lite ljus, sätt på lugn musik. Ett hett bad är inte fel att ta, och testa även att göra en egen skrubb. En skrubb är jättelätt att göra hemma på olivolja och socker eller salt. 

Gör en hårinpackning. Även detta går att blanda till hemma. Ta 3 dl majonnäs och en avokado, blanda ihop och fördela i nytvättat hår. Om du har extra fett hår, blanda i lite citronjuice, och är ditt hår väldigt torrt, plocka fram olivoljan här också och släng i ett par matskedar. Låt sedan inpackningen verka i 20 minuter innan du sköljer håret.

Det är även lätt att göra en ansiktsmask. 

Banan och havregryn passar att blanda om du har problemhy som gärna blir fet.
– Äggvita och yoghurt kan blandas för att ge dig ett lent ansikte.
– Mosa en avokado så har du en färdig mask direkt. Superlätt!
– Jordgubbar är också bra för problemhy. Även dessa kan blandas med naturell yoghurt.

Sen, njut!

18 May 2019