Ta med barnen ut i naturen

Idag är det många föräldrar som försöker locka med barnen ut så att de inte sitter med sina datorspel eller mobilspel. Det är inte alltid lätt, men det går och det utan att jaga Pokemons! Man kan satsa på att köpa en tubkikare och tillsammans spana efter djur och fåglar till exempel. Tubkikare, vanliga kikare och mycket mer finns att köpa på https://www.handladigitalt.se/. Andra saker att göra med barnen ute, det är att ha skattjakt, eller sakletning. Även en utefika brukar vara populärt. 

Tips på saker att göra ute tillsammans

Skapa saker i naturen är ett tips. Det är rätt kul att skapa saker i naturen, med det som naturen har att erbjuda. Det går att göra kottdjur, tälja barkbåtar med kniv eller göra en sälgpipa. Se bara till så att du lär barnen rätt sätt att hantera kniven.

Skattjakt kan vara kul med att göra tillsammans. Det går att göra på dagen, eller på kvällen och ha ficklampor och reflexer. 

Sakletning är kul det med, det går att leta saker man bestämt sig för innan.

Laga mat ute kan vara roligt med. Antingen genom att göra en brasa, eller genom att ha med ett triangakök.

Sen finns det en massa bra lekar att leka ute. Som dessa: 

Lek 1 - Simon säger
Man ska göra som Simon säger, inte som Simon gör. Om Simon säger ”sätt er” men ställer sig på ett ben så blir utmaningen att följa vad han sagt istället för att också ställa sig på ett ben.

Lek 2 - Kurragömma
Alla gömmer sig utom en person som sedan ska försöka hitta resten av gänget. Kort och gott en rolig lek som underhållit barn under många år.

 

 

22 May 2019